Vi borde verkligen hångla mer!

När det pirrar i magen

Ni vet den där härliga känslan man får i kroppen när man hånglar med någon. När det liksom pirrar i magen, man känner sig upprymd, förväntansfull och lite nervös på samma gång. Man befinner sig helt i nuet och njuter av varje sekund. Tänk om man kunde få den känslan att infinna sig lite oftare. Visst hade det varit fantastiskt?!

Om att ge sig hän

I torsdags blev jag tipsad om boken “Hångla mer!” av Klas Hallberg. Jag lånade den på biblioteket i fredags och läste ut den samma dag. Eftersom jag misstänkte att jag skulle gilla den så lånade jag även “Hela Sverige hånglar – Om att leva innan man dör” av samma författare. Vilken käftsmäll!

Nu handlar de ju inte så mycket om den typen av fysiskt hångel som man kanske tänker på i första hand, utan om att ge sig hän i livet i stort. Att hitta hångelkänslan en vanlig vardag liksom. Att ta risker och göra sånt man mår bra av och är nyfiken på.

Tänk om vi bara har en chans

Ni vet de där insikterna som är jobbiga och ljuvliga på samma gång, såna är de här böckerna fulla av. Jag skrattade högt flera gånger och minst lika många gånger fick jag blinka bort en jobbig tår i ögonvrån. Det är tufft att fundera över om man verkligen lever sitt liv fullt ut. Och samtidigt nyttigt. I alla fall för mig. För tänk om vi faktiskt bara lever ett liv. Att vi bara har en chans att njuta och må bra.

Jag kan definitivt inte lova att jag kommer att leva mitt liv annorlunda efter att ha läst böckerna. Men de har definitivt fått mig att reflektera över de val jag gör varje dag. Och det är ju i alla fall en bra början.

Kram på er!

/Jana

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *