Inredningsintresserad mattenörd

Färg, form & siffror

Jag har alltid älskat färg och form. Och siffror. Konstig kombination kanske en del tycker, men så är det i alla fall. Matte och bild var favoritämnena i skolan och jag drömde om att bli lärare redan som sjuåring.  Efter gymnasiet flyttade jag till Linköping och påbörjade en utbildning till Gymnasielärare. Inriktningen byttes ganska snabbt mot en examen i Nationalekonomi istället, vilket ledde till jobb på bank i Stockholm.

Från bank till skola

Efter några år tröttnade på att räkna pengar och tog jobb som lärare istället. Innan jag slutade hann jag träffa min man, som jobbade på ett annat bankkontor. På så sätt så har jag fortfarande rätt bra koll på vad som händer inom bankbranschen.

Nu fick jag alltså prova på mitt drömjobb som lärarvikarie på och fick dessutom pyssla och rita tillsammans med de små barnen. Sedan gick flytten till vackra Helsingborg och där jobbade jag några år till i skolan. Bland annat som mattelärare.

Av olika anledningar gick flyttlasset sedan vidare till Växjö tillsammans med maken. Vi köpte drömhuset, fick en fantastisk son och efter föräldraledigheten började jag jobba som ekonomiassistent. Där var jag alltså tillbaka till mina pålitliga siffror och excelfiler.

Jana Tirsén Interiör

Efter ett tag började jag sakna att få utlopp för mina mer kreativa sidor och tanken om att starta företag blev verklighet. I höstas sa jag upp mig för att satsa fullt ut på mitt eget företag som inredare, Jana Tirsén Interiör, som du kan läsa mer om här. Helt rätt val och livet är just nu väldigt spännande! Jag träffar fantastiska människor och lär mig nya saker varje dag. Att själv få styra sin vardag är en fantastisk möjlighet och jag får dessutom vara kreativ. Förutom när jag bokför då förstås.

Följ mig om du vill läsa om livet i största allmänhet, företagande, inredning och en massa annat.