Ja, jag älskar skräpmat…

Det är ju lite pinsamt att erkänna, men jag tröttnar aldrig på skräpmat. Jag älskar pizza, hamburgare, pommes, kebab, friterad kyckling, bakelser, vaniljbullar och en massa annat fullt av socker, fett och kalorier. Och ja, jag veeet att det inte är nyttigt och att jag är en dålig förebild. Men så är det i alla fall.

Avundsjuk på de som tröttnar på pizza

Jag blir alltid lite avundsjuk när andra säger att de inte gillar att äta skräpmat för ofta. “Man är ju inte sugen på pizza eller hamburgare mer än max någon gång per månad.” Är man inte? Jag skulle lätt kunna äta pizza, kebab eller hamburgare till middag varje dag. Eller nästan i alla fall. Inte bara för att man slipper matlagning och disk, utan för att jag tycker att det är galet gott.

Borde jag inte skämmas?

Kanske borde jag skämmas över min kärlek till snabba och flottiga kalorier, men faktum är att jag njuter av varje tugga. Kanske har det att göra med att jag haft en komplicerat förhållande till mat genom livet. Anorexia som tonåring och skev kroppsuppfattning i många år som en följd av detta gör att jag inte mår bra av att följa en massa regler och förbud när det gäller min kost. Jag mår bäst av att äta när jag är hungrig och att äta den mat jag är sugen på. Så det tänker jag fortsätta att göra.

Kram Jana

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *