Alla gillar blommiga tapeter

Blogga? Jag? Nä, det kommer aldrig att hända…

Men så blev det alltså. Egentligen vet jag inte varför det kändes otänkbart tills för bara ett tag sedan. Jag har alltid tyckt om att skriva, men har inte riktigt hittat rätt forum för det. Dessutom har jag nog varit lite för feg för att visa upp mina tankar så offentligt. Bloggar man tappar man ju liksom lite av kontrollen, vilket känns läskigt för en person med kontrollbehov.

Ibland gäller det helt enkelt att släppa taget och bara köra på, utan att tänkta så mycket! Om jag vågade säga upp mig och starta eget så borde jag ju våga blogga också eller?!

Vad gör egentligen en inredare hela dagarna?

Vad gör egentligen en inredare hela dagarna, kan man fråga sig. Om du tror att det handlar om att fluffa kuddar och arrangera blommor timme efter timme så är du välkommen att följa med mig en dag.

En av anledningarna till att jag valde att starta eget företag är att jag gillar variation. Att ena dagen bära möbler och inredningsdetaljer till en lägenhet sex trappor upp utan hiss, för att nästa dag leta efter den perfekta tapeten åt en kund som ska göra om i vardagsrummet, passar mig perfekt.

Jag har drivit mitt företag, Jana Tirsén Interiör, i snart ett år. Till en början vid sidan om mitt dåvarande jobb som ekonomiassistent, men sedan december ägnar jag mig åt företagandet på heltid. Jag arbetar både med styling åt mäklare inför försäljningar, men också med att hitta bra inredningslösningar åt privatpersoner och företag.

Alla gillar blommiga tapeter

En stor del av mitt arbete handlar om att hjälpa människor att göra olika val. Ska vi måla eller tapetsera? Vilken färgkod passar till soffan? Vågar vi verkligen ha en blommig tapet i sovrummet? Inte sällan får jag också frågan om hur många skor som är rimligt att ha i hallen. En fråga som många, särskilt barnfamiljer, verkar brottas med…

Det handlar om att bolla idéer, lyssna, komma med förslag, hjälpa till att provmåla, leta efter det perfekta matbordet eller bra förvaringslösningar till hallen. Många jag träffar har också tröttnat på sina vita väggar, men vet inte riktigt var de ska börja för att skapa ett mysigt och hemtrevligt boende. Då börjar vi med en konsultation för att komma fram till vilken känsla kunden vill skapa och vilka behov som inredningen ska uppfylla.

Jag älskar verkligen att skapa miljöer som människor kan trivas i och längta till!

Jag kör på känsla

Vad kommer jag då att skriva om här? För att vara helt ärlig så finns det ingen konkret plan för det. Jag tänker att jag kör på känsla, så ser vi vart det leder. Troligtvis kommer du att kunna läsa en hel del funderingar, tips och trix när det gäller inredning. Men bli inte förvånad om det smyger sig in ett inlägg om nån bra serie på Netflix eller en recension om nåt trevligt café.

Välkommen till mig!

Kram Jana

 

2 kommentarer

  1. Det ska bli så roligt att läsa din blogg! Jag undrar ofta var alla andra gör av sina skor, i vår hall står det alltid minst tolv par framme…

    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *