Design, Barr och doft av trä

Fabrikant AB

Idag har jag besökt Sofie på Fabrikant AB i Grimslöv. Där fick jag bland annat se deras tillverkning av möbelkollektionen Barr. Så himla häftigt! Älskar deras design och tänket de har bakom sina produkter. Att dessutom få vara med bakom kulisserna och se tillverkningen från stora rullar med metalltråd till färdig produkt var jättespännande.

När idéerna aldrig tar slut

Sofie och jag pratade länge om företagande och vad det är i det som lockar oss. Kreativiteten och glädjen i att kunna gå från tanke till handling är en av de saker vi båda gillar. Det är så härligt att träffa människor som ser möjligheter i allt, men som också har förmågan att ta ett steg tillbaka och landa i tanken innan de kör vidare. Och som är måna om att kunna stå för varan de säljer.

Jag fick starta roboten!

En av de senaste investeringarna i verkstaden var en stor robotsvetsmaskin, som ska ersätta en del av det manuella arbetet i tillverkningen. Hasse som programmerat roboten gav mig den äran att trycka på startknappen när en av möblerna skulle lödas samman. Ivrig som ett barn på julafton pressade jag nervöst in den gröna knappen, och ställde mig för att kika in på processen genom ett litet fönster. Jodå, det fungerade. Så nu har jag varit delaktig i att tillverka en pall också. Liiite i alla fall.

Lunch på folkhögskolan och möte med S Wood

Efter besöket i fabriken åt vi lunch i Grimslövs folkhögskola. Där träffade vi på VDn för S Wood AB och började diskutera deras senaste satsning, som inte riktigt verkställts ännu. Det ena ledde till det andra och en stund senare fick jag även en rundvandring i deras träfabrik någon kilometer längre bort. Spännande! Även här mötte jag människor som tänker nytt och tänker stort och som ser möjligheter i det lilla. Kul! Kanske var detta början på ett framtida samarbete?

Ta hand om er!

/Jana

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *